Opera in Valdicembra

'In Valdicembra' is voor Opera een belangrijke toevoeging aan de naam van het bedrijf. Cembra is de vallei waarin Opera zich bevindt; een nauwe vallei in V-vorm, gevormd door erosie van de Avisio rivier. De uitholling van de rivier heeft zeer steile hellingen achtergelaten op een hoogte tussen 200 en 800 meter. De hellingen met de beste zonexpositie zijn al eeuwenlang bedekt met wijngaarden. Plukken met de hand heeft natuurlijk altijd de voorkeur, maar is in deze wijngaarden een noodzakelijkheid. De traditie van wijn verbouwen in deze regio wordt daarom ook wel viticoltura eroica (heldhaftige wijnbouw) genoemd.

De hoogte van de wijngaarden, de gunstige zonligging en de vorm van de vallei zorgen ervoor dat de druiven optimaal kunnen profiteren van de windstromen die het wijngebied van Trentino zo typeren. Cembra is dan ook een begrip binnen Trentino.

Opera zag het potentieel van deze vallei voor mousserende wijnen van en maakt hier optimaal gebruik van door samen te werken met verschillende boeren in de Cembra vallei. Deze samenwerking is een netwerk van aaneengesloten wijnboeren die eenzelfde filosofie aanhangen voor wat betreft wijn verbouwen, selectiecriteria en duurzaamheid. Deze samenwerking is volledig gericht op het maken van mousserende wijnen: Opera produceert uitsluitend Trentodoc.

De wijnmakerij van Opera is een gezamenlijke investering van deze coöperatie en is state-of-the-art. Met deze nieuwe wijnmakerij is er nieuw leven gegeven aan de oudste wijnmakerij in de regio.

Het resultaat van deze inspanningen zijn wijnen die zich kenmerken zich door een uitstekende frisheid, doordrinkbaarheid en tegelijkertijd diepgang.

Opera Trentodoc in het kort

  • Wijngaarden op grote hoogte
  • Handmatige oogst op steile hellingen
  • Frisse stijl met diepgang
  • Uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding

Foto's

Impressie van de wijngaarden in 'Valle di Cembra' en de nieuwe wijnmakerij van Opera.

Next


Wijnen van Opera

Hiernaast vind je de Brut Millesimato en de Rosé Brut van Opera. Klik voor meer informatie.

Opera Trentodoc Brut Millesimato 2009

Opera Trentodoc Brut Millesimato 2009

Vintage wijn van uitsluitend handgeplukte Chardonnay druiven.

Opera Trentodoc Rosé Brut

Opera Trentodoc Rosé Brut

Volle en toch zeer verfijnde rosé uit de 'Valle di Cembra'