Ferrari Giulio Ferrari Riserva del Fondatore 2004

Bestel Trentodoc mousserende wijnen van eigen import

Meer weten? Lees meer over onze producenten en over de verschillende typen Trentodoc.

Ferrari Giulio Ferrari Riserva del Fondatore 2004


Ferrari Giulio Ferrari Riserva del Fondatore 2004Ferrari Giulio Ferrari Riserva del Fondatore 2004Ferrari Giulio Ferrari Riserva del Fondatore 2004
Ferrari Giulio Ferrari Riserva del Fondatore 2004

Ferrari Giulio Ferrari Riserva del Fondatore 2004

Het avontuur van Ferrari begon in 1902 met het aanplanten van Chardonnay (toen uniek in Italië) en een kleine productie met een extreme aandacht voor kwaliteit.

De obsessie voor kwaliteit en de liefde voor Chardonnay komt ook terug in ‘Giulio Riserva del Fondatore’, de topcuvée van Ferrari die vernoemd is naar pionier Giulio Ferrari. Deze wijn is het pronkstuk van Ferrari, wat inmiddels één van de meest toonaangevende producenten van mousserende wijnen in Italië.

De druiven (uitsluitend Chardonnay) komen bij elke editie van het beste perceel in het bezit van Ferrari en ‘Giulio’ wordt alleen geproduceerd in de beste oogstjaren.

Zuiver en complex bouquet; amandel, rokerig, honing, walnoot gecombineerd met een mooie mineraliteit. Volle aanzet met exotisch fruit, romig mondgevoel. Ongekende complexiteit; vele smaken in te ontdekken. Uitzonderlijk lange afdronk, verrassend in frisheid en elegantie. Extreem verfijnd perlage wat plezierig lang aanhoudt.


Kies je verpakking, toevoegingen en aantal:€219.99

aantal:

Volume voordeel:

Meer informatie

De mousserende wijnen van Ferrari zijn in begrip in Italië en ook steeds verder daarbuiten. Giulio Ferrari is de grondlegger voor mousserende wijnen op de klassieke methode in Italië. Al in 1902 begon Giulio Ferrari aan zijn droom om mousserende wijnen te maken die Champagne naar de kroon konden steken. Hij zag de potentie van het klimaat van Trentino voor topklasse bubbels.

Inmiddels is Ferrari één van de meest toonaangevende producenten van mousserende wijnen in Italië. De Riserva en Perlé lijnen van Ferrari zijn van een consequente en indrukwekkend hoge kwaliteit.

De lijst van onderscheidingen voor deze Riserva 2004 is lang. Een greep uit de erkenningen:  • Tre Bicchieri in Gambero Rosso 2015, de hoogste onderscheiding in deze meest toonaangevende wijngids van Italië.

  • 94/100 punten in Wine Enthusiast

  • Hoogste onderscheiding tijdens de International Wine and Spirits Challenge: "Giulio Ferrari Riserva del Fondatore Trentodoc 2004. Palate is beautifully integrated, concentrated flavours, round mousse texture and lively acidity, honey nuance adding interest. Long finish. Rich, generous wine."

  • Hoogste score in Italiaanse wijngidsen Vini Sparkle (5/5 Sfere), Vini Veronelli (Super 3 Stelle), Guida Bibenda (5/5 Grappoli) en Slow Wine (Grande Vino).

  • Wine Advocate over Giulio Ferrari 2004: "Giulio Ferrari Riserva del Fondatore (100% Chardonnay) offers superb richness and depth in its candied apricots, flowers, honey and roasted nuts. Made in a generous, ample style, this delicious wine finishes long and sweet, with plenty of stuffing to age gracefully for another decade."Andere mensen kochten ook

Bellaveder Trentodoc Riserva Brut Millesimato 2008

Bellaveder Trentodoc Riserva Brut Millesimato 2008

Volle, frisse, harmonieuze en rijke wijn van Bellaveder.

Bellaveder Trentodoc Riserva Nature Millesimato 2008

Bellaveder Trentodoc Riserva Nature Millesimato 2008

Pure en natuurlijke Trentodoc wijn zonder toegevoegd dosage.

Winkel - Trentodoc bestellen
Kies categorie